Een Welshman met een Golfhart in Nederland

Paul Bright werd geboren in 1975 in Noord-Wales. Paul groeide op dichtbij de golfbaan Porthmadog, waar zijn vader ruim 45 jaar de golfprofessional was. Van jongs af aan was Paul al omringd door golf. Hij pakte zijn eerste golfclub vast toen hij slechts vier jaar oud was. Hoewel hij in zijn jeugd verschillende sporten heeft geprobeerd, bleef golf zijn grootste passie. ”Van alle sporten vind ik golf de meeste uitdaging bieden. Daarom wilde ik me hierin verder ontwikkelen”, aldus Paul.

Op zesjarige leeftijd speelde hij zijn eerste officiële golfwedstrijd en later in 1994 begon hij zijn professionele carrière. Paul heeft zijn verplichte stage vanuit zijn opleiding tot Britse Golfprofessional aan de University of Birmingham bij Royal Saint Davids Golf Club (te Harlech, Wales) doorlopen. Deze baan heeft meermaals The European Open en The Open Regional Qualifying mogen organiseren. Ook heeft hij op Porthmadog Golf Club en het spectaculaire Nefyn Golf Club gewerkt.

Nadat hij zijn opleiding had afgerond, heeft Paul op diverse banen gewerkt. Zijn carrière nam hem mee naar verschillende landen, waaronder Duitsland, Tunesië, Oostenrijk en uiteindelijk naar Nederland. Hij heeft daar als golfprofessional gewerkt, maar ook verschillende succesvolle golfscholen opgezet. Paul besloot in 2001 in Tilburg te blijven. Dit toen hij op doorreis was naar Duitsland. Nadat hij zelf een golfschool heeft gehad, kreeg hij de kans om mee te werken aan het opzetten van de golfschool voor de familie Pheninckx. “Ik kwam in 2006 als eerste werknemer aan boord.” En ben er nog steeds. Ik heb ontzettend geluk met een goed team van zes pro’s”. Sinds 2009 woont Paul ook in Breda. Hij is getrouwd met Gite en samen hebben ze twee dochters, Olivia en Madelaine.

Ondanks dat hij ook wiskunde studeerde en overwoog om accountant te worden, koos Paul uiteindelijk voor een carrière in golf. Nadat hij vier professionele toernooien won, had Paul ook andere ambities. Hij richtte zijn verdere carrière op het lesgeven en promoten van golf. Als ambassadeur van TaylorMade is hij actief betrokken bij het organiseren van toernooien en het delen van leermomenten met andere professionals. Samen met zijn team verzorgt Paul op verzoek van TaylorMade alle demo-dagen in de Benelux. Ook in de in- en verkoop van clubs en alle andere golfproducten is Paul actief. Zo wordt hij jaarlijks tezamen met enkele andere ambassadeurs uitgenodigd om de nieuwe producten te testen op het TaylorMade Performance Centre in Wentworth Golf Club of het hoofdkantoor in Basingstoke in Engeland. “Natuurlijk onder strikt embargo”, grapt Paul. Ook is hij gevraagd als voorzitter voor verschillende inkooporganisaties. Hetgeen hij met veel plezier jarenlang heeft gedaan. Verder speelt hij op uitnodiging van TaylorMade nog steeds diverse toernooien. “Die worden natuurlijk niet op de minste banen ter wereld worden georganiseerd!”

Wat zijn lievelingsbaan is in Nederland naast Bergvliet? “Ik denk toch Noordwijk, een uitdagende baan met veel competitieve aspecten. Het doet me ook aan thuis denken met dat duinlandschap. Echte ‘links golf courses’ zie je natuurlijk veel in Wales!” Naast liefde voor Inspiratie haalt hij uit golflegendes zoals Seve Ballesteros en Tiger Woods. “Hun swing en mentaliteit zijn fenomenaal!” Maar ook lokale helden zoals Gary Houston en Mark Pilkington, met wie hij opgroeide, dienen als inspiratiebron. Op de vraag hoe Paul denkt net als deze legendes te gaan golfen, antwoordt Paul dat hij ernaar streeft nog fitter te worden. Samen met Fitmaster te Breda heeft hij een Golf Performance Program ontwikkeld. “Daar staat niet alleen golftechniek centraal, maar ook het mentale en fysieke aspect worden meegenomen. Echt een aanrader!”

Reserveer

Starttijd boeken

Lesboeken

Wedstrijdkalender