Vlaggetjesdag / Handicartwedstrijd

Wedstrijdverslag

Vlaggetjesdag/Handicart wedstrijd 2024

Ja ja het is weer 27 April oftewel Koningsdag dus dat betekent Vlaggetjesdag en deze dag staat dan in het teken van de Stichting Handicart. Helaas was het voor de meeste geen extra vrije dag want dit jaar viel het op zaterdag. De stichting Handicart maakt het mogelijk dat ook de mindervalide golfers een rondje golf kunnen spelen door gebruik te maken van een buggy tegen een gereduceerd tarief. Voor de ontvangst van de 57 deelnemers was een koffie/thee buffet geregeld met daarbij een heerlijke oranje tompouce. Dat was even lekker genieten en de deelnemers konden even bijkletsen en kijken wat de andere deelnemer voor aantal slagen had, want dat was natuurlijk even andere koek dan normaal, want de tee was natuurlijk oranje.

Bij vertrek zag je alle vlaggetjes wapperen in de wind en de deelnemers hadden zich ook allemaal feestelijk aangekleed. Dus het was een heerlijke kleurrijke vertoning op de eerste tee en in de baan. Helaas voor de vroege flights was er wat regen maar de latere flights zijn allemaal droog de baan in gegaan en iedereen is droog de baan uitgekomen. Dus het weer viel reuze mee. De eerste vlag was op hole 13 geplaatst en de laatste 2 vlaggen kwamen we tegen op hole 1 van de Par 3. Er is dus goed gespeeld.

De uitslag van de wedstrijd is als volgt:
1.    Aad Romijn
2.    Mari de Heus
3.    Gijs Ton

De overige uitslagen staan weergegeven onderaan dit verslag. Dus je kunt snel even kijken of je verder bent gekomen dat je golfvriend of -vriendin.

Aad Romijn en een zelf te kiezen partner (deze partner moet wel hebben meegedaan aan de handicartwestrijd) worden nu  uitgenodigd voor de regiofinale. Als ze de regiofinale goed spelen en bij de eerste 6 teams eindigen, dan mogen ze Landgoed Bergvliet vertegenwoordigen op de Landelijke finale, die elk jaar op golfbaan Andersteyn wordt gespeeld. Er wordt wel een voorwaarde gesteld dat beide deelnemers betaalde donateurs zijn of worden van de Stichting Handicart

Na afloop was er nog een gezellige loterij en natuurlijk zijn er altijd mensen die meerdere prijzen binnenharken en andere gaan met lege handen naar huis, maar we hebben wel een heel gezellige dag gehad en dat is en blijft het voornaamste.

Wij willen natuurlijk iedereen uitnodigen om volgend jaar weer deel te nemen aan de Handicartwedstrijd/Vlaggetjeswedstrijd, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. Het bedrag dat dit jaar is opgehaald voor de Stichting handicart is € 805, dit is een mooi bedrag. Bedankt aan iedereen die hieraan bijgedragen heeft.

Natuurlijk willen wij onze sponsoren bedanken voor de prijzen die zij ter beschikking hebben gesteld, dit waren Paul Bright van Landgoed Bergvliet, Jumbo Golf & Hockey Teteringen, Familie Kokke, Familie van der Water en de familie van Veen. 

Iedereen bedankt voor het meedoen en hopelijk tot volgend jaar en laat het iedereen weten hoe gezellig het was, zodat we volgend jaar nog meer deelnemers hebben.

Adriënne & Sjaak van Veen  
 

2024-vlaggetjesdag-04.jpg
2024-vlaggetjesdag-05.jpg
2024-vlaggetjesdag-06.jpg